Maling av hus utvendig

Kontakt oss for et god tilbud på maling av ditt hus!

Skal huset males utvendig?

Er det på tide å friske opp malingen på huset? eller ønsker du muligens å bytte farge?

Husmaling er en jobb vi i DinMalerpartner gjerne tar på oss, dette er prosjekter vi tar på oss med stolthet! Dinbyggpartner har lang erfaring med malingsprosjekter og kan bistå deg i prosjektet, vi kommer gjerne på en uforpliktende og gratis befaring. Vi utfører utvendig maling av hus i Oslo, Asker, Bærum, Hurum, Lier og Drammen.

Når boligen din skal males er det viktig at dette arbeidet utføres riktig. Her er det viktig å ikke slurve med forarbeidet. Grundig forarbeid og en grundig jobb med selve malerjobben gjør at du ikke behøver å tenke på at husket skal males på mange, mange år.

Hva gjør vi når vi skal male et hus?
Det første vi ser etter er eventuelle skader som måtte finnes på ytterkledning, har veggene mugg- eller råteskader, vil dette først repareres eller byttes. Så går vi grundig til verks for å se om noe av malingen er løs, dersom den gamle malingen har begynt å skrelle av, må vi først pusse og skrape av dette før vi kan går videre. Før vi starter å male huset utvendig vil vi vaske huset for skitt og luftforurensning slik at malingen sitter skikkelig.

Grunning av vegger:
Dersom det er lenge siden huset sist ble malt kan det være at vi annbefaler å grunne huset før vi maler. Normalt er det ikke behov for å grunne om huset tidligere er malt, men det kan være områder med bart eller ubehandlet treverk som må påføres grunning før maling.

Male hus utvendig:
Så snart boligen har tørkert etter vask og og eventuell grunningen har tørket starter vi å male huset. Da vil boligen påføres 2-3 strøk med maling, her er vi også påpasselige med å sørge for at endene av panelet males grundig om huset har vertiklat panel. Disse endestykkene er lett å glemme da de ikke synes, men dette er områder på huset som er hardt utsatt for både vær og vind.
Her må vi time oppstarten av malerarbeidet riktig, slik at ikke det males på vegger som står og steker i solen, resultatet av dette er at malingen tøreker for raskt og at det kan oppstå stygge blemmer på veggen. Vi maler heller ikke for sent på kveldene om det er fare for at det blir for fuktig i løpet av natten.

Kan man male huset utvendig selv?
Selvfølgelig er dette en jobb som kan utføres selv, men det er viktig å beregne god tid, bruke riktig type maling og materialer, samtidig som man burde ha utstyr som stiger o.l i orden. Velger du å male boligen selv og resultatet blir dårlig grunnet fukt eller mangel på reperasjon av skadede uttervegger vil det raskt bli mye dyrere om du da er avhengig av å kontakte erfarende malere for å rette opp dette for så å male boligen.

Hvor ofte bær huset males utvendig?
Både hvor huset ligger og hvilket type maling eller besis som er benyttet på huset er med på å bestemme hvor ofte huset må males utvendig. Har du et hus på fjellet eller ved vannet vil boligen bli utsatt for mer slitasje og derfor bør denne type boliger males oftere. Er malerjobben utført grunndig og det er benyttet kvalitetsmaling eller beis vil dette kunne vare i opptil 10-12 år.

Hvorfor er det viktig å male utvendig?
Når vi velger å male ute er det ikke utelukkende for at det skal bli penere, en viktig grunn til å male utvendig er å ta vare på de store verdiene bygningsmassen representerer. Utvendig vedlikehold må ses på som en investering som skal vare i mange år.

Velger du å sette bort arbeidet med å male huset utvendig til DinMalerpartner, slipper du å tenke på vasking, skraping, grunning osv i tillegg til at du slipper å stå i mange dager på å en stige eller å leie et dyrt stillas.

Hos oss er alt inkludert i prisen, vi gir deg en fast pris for hele prosjektet.

Inspirasjonsbilder

Utvendig malerarbeid vi utfører

Utvendig maling av hus, Maling av tomannsboliger, Maling av dører, Maling av vinduer, Maling av utvendige trapper, Maling av murer, Maling av uthus, Maling av dukkestuer, Maling av Garasjer m.m

Kontakt oss for et uforpliktende tilbud!

 
 

Verifisering

Kontakt oss om du ønsker hjelp til å male ditt hus utvendig – Alltid kvalitet og god pris på malerarbeid!